Flyttpacka smart och effektivt med tips från proffsen

Packa ömtåliga föremål med omsorg

För att dina saker ska kunna flyttas säkert är det viktigt att flyttpacka smart. Det första steget för att åstadkomma detta är att packa lådorna rätt. Ömtåliga saker ska läggas ned med packpapper emellan för att inte skava mot varandra. Linda även in hårda, tunga och vassa föremål i packpapper, för att undvika att de skadar mer ömtåliga föremål. Lägg gärna de mer ömtåliga föremålen i filtar och täcken för extra skydd.

Packa porslin, tavlor och speglar på högkant

En del ömtåliga saker packas säkrast på högkant. Det gäller till exempel porslin, tavlor och speglar. Lägg flyttpapper eller bubbelplast emellan, beroende på hur ömtåligt föremålen är. Tavlor och speglar placeras med fördel baksida mot baksida och framsida mot framsida. Detta för att upphängningar inte ska skava mot framsidorna.

Markera lådorna väl

När du har packat klart en låda ska du märka på kortsidan vilket rum lådan ska placeras i, till exempel kök, vardagsrum eller sovrum. För din egen skull är det också bra att också skriva vad lådan innehåller. Inför flytt ska du sedan stapla de färdigpackade lådorna med som mest tre lådor på höjden.

Vad vi inte transporterar

Av säkerhetsskäl transporterar vi inte vapen och ammunition, frätande varor och brandfarligt gods. Värdesaker eller stödbegärlig egendom tar du själv personligen ansvar för under flytten.

Dela upp tunga saker på flera flyttlådor

För att vår personal ska kunna lyfta lådorna på ett säkert sätt ar det mycket viktigt att lådorna inte blir för tunga. Packa därför inte lådorna fulla med tunga saker som porslin och böcker. Fyll till exempel halva lådan med tyngre föremål och lägg lätta saker som gardiner och filtar överst. När du packar får du gärna prova att själv lyfta lådan för att bedöma hur tung den är.

Packa i flyttkartong eller flytta löst?

Allt som kan packas i lådor ska ner i kartonger. Detta eftersom det är säkrare och går mycket fortare att flytta föremål i lådor jämfört med att bära lösa föremål. Ett undantag är hängande kläder, som flyttpersonalen tar hand om, men däremot ska du packa ner lösa galgar. Ett annat undantag är ljuskronor och prismor, som vi har speciella emballage till och som vi flyttar hängandes i flyttbilen.

Att flytta krukväxter

Krukväxter ska du ställa ner i öppna kartonger. Vi är så försiktiga vi kan, men växter skadas lätt och det är därför inte säkert att de kommer fram oskadade. Undvik att vattna krukväxterna inför transport.

Låna flyttkartonger direkt av flyttfirman

Vid privata flyttningar lånar vi ut flyttkartonger. När du är klar med uppackningen ska lådorna lämnas tillbaka till Uppsala stadsbud. Vi debiterar de lådor som inte lämnas tillbaka.

Kontakta oss idag för kostnadsfri offert på din flytt

Vi svarar vanligtvis inom 24 timmar

Begär offert