Planera flytt – Tips för flyttplanering

Det är bra att planera sin flytt i så god tid som möjligt, oavsett om du vill sköta det mesta själv eller anlita Uppsala stadsbud. Hör av dig till oss i god tid för att säkra att vi inte är fullbokade. Fundera också över om du vill städa själv eller anlita en städfirma.

Flyttplanering – hur ska man planera?

Inför flytt behöver du också fundera över dina avtal för el, bredband och tv.

För att kunna planera vilka möbler du ska ta med och vilka du eventuellt ska skänka bort eller sälja är det bra att göra en inredningsplan över din nya bostad. Använd dig av bostadens befintliga ritningar eller gör egna genom att mäta upp bostaden och rita upp på papper. Mät sedan dina möbler och rita in dem på teckningen. Fördelen är att du kan se vad som får plats och att du på en gång kan placera möblerna på rätt plats.

Börja packa tidigt! Då kan du i lugn och ro gå igenom vilka saker du vill sälja eller ge bort. Ju färre saker du äger, desto smidigare blir flytten!

Planera för flyttstädningen genom att packa städsaker och lampor sist. Ett smidigt alternativ kan vara att anlita en städfirma. Då är du säker på att flyttstädningen lever upp till din hyresvärds krav och du får mer tid till att komma i ordning i din nya bostad. Kom i så fall ihåg att boka städningen i god tid!

Om du flyttar ihop med någon som du inte har bott ihop med tidigare bör ni diskutera om ni ska upprätta ett samboavtal. Enligt sambolagen anses två personer vara sambos om de stadigvarande bor tillsammans i ett parförhållande och har ett gemensamt hushåll.

Kontakta oss idag för kostnadsfri offert på din flytt

Vi svarar vanligtvis inom 24 timmar

Begär offert