RUT-avdrag vid flytt för privatperson

Nu kan du som privatperson utnyttja RUT-avdraget när du anlitar en flyttfirma. Från och med 1 augusti 2016 ingår ”flytt av bohag mellan bostäder” i RUT-tjänster. Det tycker vi på Uppsala stadsbud är fantastiskt eftersom vi strävar efter att kunna hjälpa så många som möjligt med sin flytt.

Några av anledningarna till att man gjort det här tillägget till RUT-tjänsterna är att man hoppas skapa nya jobbmöjligheter inom den vita arbetsmarknaden. Man hoppas också att den nya bestämmelsen kan uppmuntra folk till att anlita flyttfirmor istället för att flytta sitt bohag själv. Vi på Uppsala stadsbud vill hjälpa dig göra din flytt så enkel och smidig som möjligt, därför hjälper vi till i hela ledet från nedpackning till uppackning.

Viktigt att tänka på är att RUT-avdraget bara gäller flytt mellan egna boenden och inte mellan butiker och hem. Med andra ord går det inte att få RUT-avdrag vid inköp av nya möbler. Däremot ingår transport till och från ett magasin om det är en naturlig del i flyttledet. Vill du veta mer om RUT-avdrag vid bohagsflytt är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Ring oss idag på 018-13 01 75 eller begär offert!

Hur funkar RUT-avdrag i samband med flytt?

RUT står för renhållning, underhåll och tvätt och är ett skatteavdrag som privatpersoner kan använda för köpta tjänster kopplade till hemmet. Sedan augusti 2016 kan du få RUT-avdrag när du anlitar flyttfirmor, såsom Uppsala Stadsbud, i samband med att du byter bostad. Det innebär att du kan dra av 50% av arbetskostnaden i samband med flytt. Om du väljer att anlita en städfirma har du rätt att använda RUT-avdraget även för flyttstädningen.

I samband med flytt kan du använda RUT-avdraget för flytt av möbler och bohag mellan din gamla och din nya bostad, men också för flytt av tillhörigheter som ska magasineras i upp till två år. RUT-avdraget gäller bara om du som köper flyttjänsterna själv äger bohaget som flyttas. Viktigt att veta är att det är endast är själva arbetskostnaden som kan dras av. Det innebär att avdraget inte kan användas för kostnader för flyttfordon, drivmedel, flyttkartonger, magasinhyra eller bortforsling av skräp och möbler till återbruk eller återvinning.

Alla RUT-avdrag du nyttjar under året läggs ihop. Är du mellan 18 och 65 år har du rätt att dra av upp till 25 000 kronor under ett år. Är du över 65 år kan du dra av upp till 50 000 kronor per år. Eftersom avdraget är kopplade till individen kan alla vuxna i hushållet som flyttar dra av upp till 25 000 eller 50 000 kronor, beroende på ålder.

Ett villkor för att du ska kunna använda skatteavdraget är att du under det senaste året betalat skatt. Detta eftersom du aldrig kan göra mer avdrag än du redan betalat in i skatt. Är du osäker på hur mycket RUT-avdrag du använt under det senaste året kan du logga in på Skatteverkets hemsida.

Uppsala Stadsbud drar av RUT-avdraget innan vi skickar räkningen till dig. Det innebär att du bara betalar för häften av arbetskostnaden och att vi sköter kontakten med Skatteverket. I våra priser för privatpersoner är RUT-avdraget redan inkluderat.

Du kan läsa mer om RUT-avdag på Skatteverkets hemsida.

Kontakta oss idag för kostnadsfri offert på din flytt

Vi svarar vanligtvis inom 24 timmar

Begär offert