Flyttförsäkringar - Försäkringar vid flytt med flyttfirma

Vår försäkring som flyttfirma

Om olyckan skulle vara framme under flytten är Uppsala Stadsbud försäkrade i Trygg Hansa, enligt Ansvar och Bohag fastställd av Sveriges Åkeriföretag och Sveriges Möbeltransportörers Förbund. Försäkringen gäller dock inte inre skador på elektronik som till exempel TV, dvd-spelare, högtalare och vitvaror. Inför flytt behöver du därför se till att ha försäkringar som täcker dina värdesaker, såsom till exempel smycken och instrument.

Hemförsäkring vid flytt

För att din hemförsäkring ska gälla ska flytten anmälas till ditt försäkringsbolag, annars riskerar du att hemförsäkringen slutar att gälla. Oavsett dina behov är det bra att inför flytten kontrollera villkoren i din hemförsäkring och eventuellt byta försäkringsbolag. Om du byter bostadsform, till exempel flyttar från en lägenhet till en villa, behöver du med största sannolikhet byta försäkring.

En del hemförsäkringar gäller i en kortare tid före och efter flytt i både din gamla och din nya bostad, förutsatt att du flyttar över din hemförsäkring till den nya bostaden i samband med flytten. Andra hemförsäkringar gäller inte vid flytt, men en del försäkringsbolag erbjuder ett flyttskydd som du kan välja till. Om du behöver ha båda bostäderna försäkrade i en längre tid behöver du som regel skaffa en extra försäkring. Om du ska flytta ihop med någon som du inte har bott med innan måste du meddela försäkringsbolaget att ni nu är två i hushållet så att ni båda ingår i försäkringen.

Kontakta oss idag för kostnadsfri offert på din flytt

Vi svarar vanligtvis inom 24 timmar

Begär offert